Proba calitatii: culori vinilice Chroma Color La Pajarita

Despre culorile vinilice (sau acril de vinil) Chroma Color de la La Pajarita am avut ocazia sa vorbim intr-un articol anterior (Culori vinilice Chroma Color: acrilicul vinilic prin excelenta) in care explicam si aratam care sunt avantajele acestor culori si ce le face preferate inaintea altor culori acrilice si vinilice.

In acest articol vom prezenta un mic test al acestor culori, realizat pe panza, mural si hartie de acuarela, ce speram sa ne ajute sa descoperim mai bine calitatile si proprietatile lor.

Culorile vinilice Chroma, pe baza de apa, sunt realizate din pigmenti de calitate superioara, pigmenti puri extrem de concentrati, cu nuante intense si luminoase, rezistente in timp si la actiunea luminii. Sunt extrem de versatile cu multiple modalitati de aplicare.

Culorile vinilice Chroma sunt singurele culori testate pana acum care permit multiple utilizari si tehnici.

Utilizari:

  • Pictura murala, restaurare, fresca uda si uscata;
  • Pictura pe panza;
  • Pictura pe lemn;
  • Pictura pe hartie;
  • Desen cu penita.

Tehnici:

  • tente plate: aplicarea a 2 straturi orizontala si verticala creeaza acoperire perfecta pe orice suport;
  • degradeuri: trecerea de la o culoare la alta sau degradeu din culoare proprie prin diluarea cu apa;
  • desen in tus cu penita: prin diluarea pigmentului cu apa se creeaza tus de desen;
  • pictura 3d: realizata cu un cutit de pictura si pasta de volum.

Culorile sunt ideale pentru pictura murala, pictura pe panza, hartie, dar si alte suporturi precum: carton panzat, piatra, ciment, lemn.  Se pot aplica cu pensula, pistolul, aerograful, trafalet. Ofera transparenta si acuratete prin diluarea cu apa tip acuarela pe suport dar si pasta uniforma prin aplicare in stare pura. Pasta vinilica se gaseste intr-un tub cu varf aplicator si se pot obtine linii 3d prin aplicarea directa din tub sau folosind un cutit de pictura.

Culorile vinilice Chroma se pot aplica si in amestec cu paste de volum si geluri de glazurare sau alte mediumuri pentru pictura pentru a crea texturi, glazuri si volum.

Dupa uscare este permanent. Timp de uscare pentru laviu si penita: aproximativ 5-10 minute. Timp de uscare pentru tenta plata pe un perete arta murala: 10-15 minute. Timp de uscare pentru un strat mai gros:  aproximativ 30 minute.

O exemplificare de pictura murala mai jos in care s-au folosit culorile vinilice Chroma, fiind aplicate fara pregatirea peretelui in prealabil.

Acoperire: 10-12 mp/litru.

Culorile Chroma se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro accesand: https://goo.gl/TJ8cvd

 

(Autor: artist plastic Andra Nenciu)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.