Sapun vegetal: curatarea perfecta a pensulelor fara diluant

sapun vegetal pentru pensule

Curatarea perfecta a pensulelor de toate resturile de culori pentru pictura (acrilice sau de ulei), pastrand totodata calitatea firului, dar fara a se folosi diluant, a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru artisti. Din variatatea de materiale existente, diluanti si solutii fara miros, am testat sapunul vegetal neutru produs de  Borciani & Bonazzi in Italia.

Sapunul vegetal pentru pensule produs de Borciani & Bonazzi reprezinta o inovatie in curatarea si revigorarea pensulelor, curatand inclusiv culorile pe baza de ulei folosind doar apa si… sapun! Nu mai este necesar diluant.

Datorita emolientilor continuti, sapunul poate fi utilizat si pentru a revigora pensulele cu firul partial deteriorat sau rigid si nu altereaza forma acestora. Sapunul are un miros placut de uleiuri esentiale, putand fi folosit atat pentru firele naturale, cat si pentru cele sintetice, in combinatie cu apa rece sau calduta. Dupa curatare, lasa pensulele sa se usuce natural.

In cazul in care aveti pensule care s-au intarit si nu au fost spalate corespunzator la timp, se pot intinde in sapun si se lasa la inmuiat minim 30 min. in apa calda si apoi se spala de impuritati. Dupa inmuiere, daca este rigid, varful pensulei se poate apasa pe o carpa de bumbac sau pe marginea chiuvetei pentru a ajuta la desfacerea firelor lipite, facilitand patrunderea sapunuil printre fire.

Pentru fiecare spalare se foloseste o cantitate foarte mica de sapun, recomandam a se umezi mai intai pensula cu apa calda si apoi a se trece prin sapun.

Sapunul vegetal pentru pensule reprezinta un mod economic de a readuce in forma buna atat pensulele vechi, cat si de a prelungi perioada de folosire a celor noi, printr-o spalare la timp, dupa folosire.

Sapunul vegetal si pensulele Borciani & Bonazzi se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.