Workshop in cadrul UNARTE cu noile cerneluri pentru gravura Cranfield

Prin bunavointa doamnelor si domnilor profesori ai Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, am avut prilejul de a organiza un nou workshop dedicat prezentarii unor game noi de materiale de specialitate, workshop ce a avut ca protagonist cernelurile pentru gravura produse de Cranfield Colors (in UK).

Suntem onorati sa putem reprezenta Cranfield si, in egala masura, suntem entuziasmati de faptul ca reusim sa oferim mediului artistic si academic materiale noi, de un nivel calitativ ridicat, care sa se dovedeasca un real suport de lucru pentru proiectele viitoare.  Gama de cerneluri Cranfield cuprinde, de altfel, si cerneluri pentru litografie si linogravura, atat traditionale, Safe Wash, cat si pe baza de apa.

In cadrul workshopului desfasurat in cadrul UNArte, impreuna cu cadrele didactice prezente si studentii, s-a imprimat cu cerneala traditionala pentru gravura Traditional Etching Ink atat pe placi de cupru, cat si pe placi de metal, placi care erau lucrate atat in aquaforte, cat si in aquatinta.

Avand consistenta unei paste dense, cernelurile profesionale Cranfield pentru gravura au toate avantajele folosirii acestora si in mediul academic de catre studenti, deoarece:

1. au la baza ulei de in care le confera o intindere usoara pe placa de gravura si un miros placut caracteristic uleiului de in, aspect masos, placut la atingere;

2. au o aderenta perfecta la placa de cupru si metal, ceea ce permite tiparirea liniilor delicate si fine;

3. au o pigmentare puternica, cu rating peste 6 pe scara internationala a rezistentei la lumina, International Blue Wool Scale. Aceasta recunoastere inseamna o putere ridicata de acoperire, o calitate exceptionala si o rezistenta indelungata in timp fara sa se decoloreze, culorile ramanand stralucitoare si vii. Intensitatea culorilor pentru gravura Cranfield transforma placile de metal in adevarate picturi;

4. au randament mare, intrucat gradul ridicat de pigmentare le confera caracteristica unica de a se folosi putina cerneala pentru o suprafata intinsa de aplicare.

5. au cinci tipuri de negru diferite ca nunata si intensitate, ceea ce permite o libertate mai mare de creatie.

Cernelurile de gravura Cranfield sunt fabricate manual dupa o reteta traditionala si pot fi folosite in toate tehnicile de intaglio/tipar adanc: gravura, point seche, mezzotinta, acquatinta. Se pot amesteca usor intre ele, creand tonuri noi armonioase.

Efectul cernelurilor pentru gravura Cranfield nu poate fi decat „wow”:

Ne bucuram ca aceste cerneluri au fost apreciate de catre cadrele didactice prezente la workshop si multumim si cu acest prilej doamnelor si domnilor profesori pentru colaborarea si sprijinul acordat la realizarea workshopului.

Multumim, de asemenea, dlui Profesor Alexi pentru feedbackul acordat in cadrul acestui workshop privind cernelurile pentru gravura Cranfield.

Produsele Cranfield se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro.

 

(Workshop realizat de artist plastic Andra Nenciu)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.