Cerneala pentru desen si caligrafie Art Ink Seawhite

Cerneala pentru desen si caligrafie Art Ink Seawhite este un tus de calitate superioara produs in Marea Britanie destinat folosirii atat de catre artisti profesionisti,  studenti, designeri, caligrafi, ilustratori, cursuri de grafica, cat si pentru hobby.

Tusul pentru desen se poate gasi in 10 culori intense ce se pot amesteca intre ele, putand fi aplicate cu penita, pensula sau aerograful. Se usuca rapid si pot fi aplicate pe orice tip de hartie, dar recomandam hartie de acuarela si gravura. Cerneala nu este permanenta si se poate spala usor de pe maini si de pe haine.

Spre deosebire de alte tusuri existente pe piata, tusul Seawhite actioneaza tip acuarela, putand fi aplicat si pe panza de pictura.

Cerneala este extrem de versatila, se pot combina liniile realizate cu penita cu pete realizate cu pensula si ce este unic la acest tip de tus pentru desen este ca si dupa uscare permite reveniri, se poate lua o pensula cu apa si un servetel sau burete si efectiv spala zona respectiva dupa care reveni din nou cu modificarea asupra lucrari. Din acest motiv, tusul Seawhite este ideal pentru studiu.

Artistii care doresc sa sugereze forme tridimensionale si folosesc hasurarea la 45 de grade si hasurarea incrucisata, pot realiza cu tusul Seawhite o mai mare diversitate de tonuri si straturi care ajuta la creerea unor treceri multiple si reveniri intre straturi spre deosebire de alte tusuri care dupa uscare nu se mai pot modifica.

Tusul Seawhite permite desenarea cu penita pe hartie si dupa revenirea cu o pensula pentru a creea o trecere de la linie la pata. Pentru acest lucru este necesar si un suport hartie de acuarela.

Demonstratia din imaginiile atasate  au fost realizate pe suport hartie seawhite watercolor de 350 g/mp.

De ce sa folosesti tusul Seawhite?

E un tus de calitate ideal pentru linie, desen si acuarela, precum si pentru caligrafie.

Ce are special fata de alte tusuri?

Se poate spala de pe hartie chiar si dupa uscare si permite treceri multiple de la linie la pata. In cazul in care desenul este creat intai cu linie si in timpul lucrului decizi sa faci un gri tip pata acest lucru este posibil. Sunt tonuri intense si permit prin diluare cu apa sau amestec obtinerea unor combinatii infinite de tonuri care ajuta la expresivitatea compozitiei prin contrast linie si pata.

Care este timpul de uscare?

Cateva minute in functie de hartia folosita si tipul de grosime si absortie.

Cerneala pentru desen si caligrafie Art Ink Seawhite se gaseste la gramaj de 500ml si se poate achizitiona din magazinul CraftMall.ro accesand urmatorul link: https://www.craftmall.ro/caligrafie/cerneala-tus-desen/cerneala-desen-art-ink-500ml-seawhite-p-23591.html

 

(Autor: artist plastic Andra Nenciu)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.