Culori pentru textile Scola: alegerea mediilor educationale

Pictura pe textile in mediul educational a constituit o provocare pentru artisti si educatori in ceea ce priveste alegerea culorilor potrivite. Fie ca se doreste organizarea unui atelier creativ de pictura pe textile in cadrul unei scoli sau in cadrul unei tabere cu copii, fie ca se face de o firma specializate in ateliere creative, problema a fost mereu aceeasi: alegerea culorilor potrivite, din punct de vedere calitate si costuri.

Ca raspuns la aceste provocari creative, CraftMall.ro a inceput sa importe o gama de culori pentru textile dedicata exclusiv mediilor educationale si atelierelor organizate de acestea cu copiii: culorile pentru pictura pe textile marca Scola. Culorile sunt produse in Marea Britane, sunt pe baza de apa, sunt netoxice si de o calitate superioara.

Culorile pentru textile Scola sunt vascoase, pastoase, se aplica doar pe textil alb, se pot aplica atat ca atare, sub forma de pasta, cat si diluate cu apa sau cu tehnica tip acuarela pe textil ud.  Sunt potrivite pentru copii peste 3 ani, atat in scoli, gradinite si tabere, cat si pentru adulti pentru zona de hobby la realizarea de tricouri, perne decorative, esarfe sau alte textile naturale.

Culorile se pot amesteca intre ele ca orice alt pigment tip guasa sau acrilic pe baza de apa pentru a obtine nuante noi si degradeuri fine. Fixarea lor se face cu un fier de calcat la fel ca la orice tip de culori textile. Dupa terminarea pictarii modelului, materialul se intoarce pe dos si se tine fierul de calcat  timp de 5 minute, fara abur, la o temperatura potrivita pentru acel material. Culorile se  aplica cu o pensula, burete sau pulverizator pe materialul usor umed pulverizat cu apa pentru o priza optima a vopselei.

Tehnica de pictura exemplu pentru un tricou: se ia tricoul de bumbac alb, se introduce in el un carton pentru a nu permite culorilor sa se imprime pe spatele lui, se contureaza cu un creion conturul, dupa care se toarna culorile in paleta sau farfurie de plastic. Dupa uscare se intoarce si se calca designul cu un fier de calcat. Se pot spala la 30-40 grade. Recomandam la spalare sa fie intors pe dos textilul pentru a avea o rezistenta si mai mare in timp.

Culorile pentru textile Scola se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro, la gramaj de 300ml, fiind disponibile in nuante standard, perlate metalizat si fluorescente neon:

 

(Autor: artist plastic Andra Nenciu)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.