Cei mai frumosi nasturi din carton imprimat 12×12 inch si ICE Resin

DSC_0108

 Iar de aici am prins aripi!

hartie scrapbooking

Hârtia imprimată din colecţiile Boho Chic şi Noir Chic de la Trimcraft de 30,5×30,5 cm s-au dovedit a fi cea mai bună alegere pentru baza năsturaşilor. Marginile lor sunt decorate fie cu tuşurile de la Dovecraft, fie cu markere pe bază de apă (eu am folosit Letraset). Am presărat, din loc in loc, puţin praf magic, dar puteti folosi si glitter fin, iar ca micuţele ornamente să prindă viaţă, le-am dimensionat cu răşină epoxidică transparentă, la rece (ICE Resin). Folosirea acesteia este foarte uşoară datorită faptului că atât întăritorul cât şi răşina vin la pachet, se dozeaza perfect si echilibrat, înăuntrul a două seringi unite.

ice resin

Iar la final…răbdare! ICE Resin se întăreşte în aproximativ 12 ore şi se usucă complet în două, trei zile.

Năsturaşi în 3 paşi!

1.Alegeţi modelul hârtiei şi perforaţi-l. Dacă nu deţineţi un perforator cu model de nasturi, e suficient să folosiţi unul care să taie hârtia în formă de cerc. Şablonul astfel obţinut  îl găuriţi în mijloc cu un perforator tip cleşte, pentru a-i da aspectul de nasture.

2. Retuşaţi  imaginea de pe nasture utilizând markere pe bază de apă, culori  acrilice, acuarele. Puteţi de asemenea folosi tuşiere cu vopsea permanentă pentru decorarea marginilor. Vă recomand tuşierele pe baza de solvent şi Dovecraft, fiind mai sigure de utilizat decât alte cerneluri permanente.

3. Acum e momentul potrivit pentru a pregăti răşina la rece. Turnaţi întăritorul şi răşina într-un recipient, amestecând continuu timp de 1 minut. Răzuiţi apoi  pereţii recipientului, amestecând  încă două minute. Lăsaţi compoziţia să se odihnească preţ de cinci minute, după care aplicaţi, cu răbdare, pe nasturi. Iar dacă vă place, presăraţi puţin praf magic (glitter) înainte de a începe procesul de stratificare. Pentru a obţine un nasture bine  dimensionat, puteţi adăuga un nou strat de răşină, după şase ore de la uscarea primului.

nasturi ice resin

 nasturi ice resin

Vreau sa va comunic, pe scurt, ca m-am indragostit de Ice Resin! Am incercat, in ultimele luni, diverse rasini care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele. Dar rasina la rece este atat de usor de lucrat, modelandu-se perfect oricarui proiect de scarpbooking si nu numai, incat nu ma mai pot dezlipi de ea. Dintr-o seringa am reusit sa realizez mai mult de 150 de nasturi, de diferite modele si dimensiuni.

Materiale folosite:

1. Hârtie imprimată din colecţiile Boho Chic şi Noir Chic de la Trimcraft de 30,5×30,5 cm;
2. Perforator model nasturi (sau perforator model cerc si un perforator tip cleste pentru a forma orificiile)
3. Rasina cu uscare la rece ICE Resin;
4. Glitter;
5. Tusiera cu tus pe baza de pigment Dovecraft (sau pe baza de solvent/dye);
5. Markere pe baza de apa.

Happy Designing!

Autor: Iulia Bartos (https://www.facebook.com/iulia.bartos)

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.