Melt Art – introducere intr-o noua dimensiune, by Ranger Ink

meltin pot

Tehnicile Melt Art au la baza pudra UTEE (Ultra Thick Embossing Enamels) de la Ranger Ink ce este un produs versatil care poate fi utilizat într-o varietate de moduri. Granulele UTEE sunt încălzite pentru a forma o suprafață lucioasă cu aspect lucios emailat. Aceasta poate fi utilizată pentru a produce diverse ornamente dimensionale ce va permite o libertate de creatie nemaintalnita pana acum. UTEE topita devine ca o rasina si se poate prelucra si utiliza pentru crearea de obiecte tridimensionale utilizate in arta decorativa sau in decorarea diferitelor proiecte de craft si hobby. Nu exista libertate de creatie mai mare! Puteti confectiona propriile matrite (mold) cu formele dorite si apoi turnati UTEE topita in acestea, pentru a realiza camee sau figurine in dimensiunile dorite. Puteti chiar sa coaceti lutul polimeric in Meltin Pot. Creuzetul Melting Pot dispune de un termostat pentru reglarea temperaturii ceea ce il face util in multe proiecte DIY. Suprafata sa este neaderenta si ajuta la topirea mai multor medii: UTEE, pulberi de embosare enamels, ceara etc.

utee

Proiectele realizate cu UTEE necesita topirea in creuzetul Meltin Pot. Granulele UTEE pot fi incalzite si cu un feon pentru embosare heat gun, dar aceasta solutie este utilizata mai ales in finisarea proiectelor finale. După cum spune si numele, UTEE este mai grunjos decât pudrele obișnuite de embosare. UTEE poate fi aplicate direct pe hârtie, carton, cauciuc, in general, pe proiectele in care doreste a fi utilizat. Este posibila si varianta scufundarii diferitelor obiecte in UTEE, se obtin aceleasi rezultate. Metoda de încălzire a UTEE va depinde de cerințele proiectului. UTEE finit poate fi turnata in forme, in rame, poate fi tăiată sau poate fi personalizata cu diferite culori si vopseluri. Suprafața poate fi, de asemenea, personalizata prin aplicarea unui lac sau pasta de crapare si a unei patine.

Unul din multiplele avantaje ale folosirii UTEE este ca in tehnicile Melt Art nu exista pierderi de materie prima. Surplusul de UTEE poate fi reîncălzit si retopit de mai multe ori și acest lucru dă o gamă largă de oportunități creative. Daca nu va place cum a iesit un proiect, pur si simplu il retopiti in Meltin Pot si reluati turnarea lui. UTEE este disponibil într-o gama standard de culori, ce constă din granule viu colorate și perlate UTEE. Granulele UTEE pot fi amestecate împreună. UTEE Clear este folosit ca baza si poate fi folosit ca o glazură pentru alte proiecte.

Heat It Dye Ink, Brilliant Gems, Melt Art, Ranger Ink

UTEE poate fi colorat transparent, prin folosirea vopselurilor Heat It Dye Ink sau opac prin utilizarea granulelor UTEE colorate. Folosirea tehnicilor Melt Art, va permit amestecarea acestor culori si vopseluri in creuzetul Meltin Pot. Heat It Dye Ink este disponibila intr-o gama larga de culori si este o vopsea speciala, care se poate folosi in conditii de siguranta in mediu fierbinte, utilizata intr-o varietate de moduri pentru a colora UTEE, smaltul d embosare (embossing enamel), ceara de albine (BeesWax), tesaturi, lut polimeric sau ori de cate ori este neoie de un colorant permanent.

Ceara de albine (BeesWax) se poate folosi in foarte multe moduri in proiectele DIY, chiar la crearea de lumanari decorative.

Heat It Ink se mai poate folosi:
– ca si colorant rezistent la temperaturi ridicate (heat-safe dye) pe tesaturi naturale;
– pe imagini care urmeaza sa fie fixate cu fierul de calcat;
– diluat cu apa se poate aplica pe esarfe de matase;
– pentru pictarea Shrink Plasticului Ranger
– pentru pictarea lutului polimeric care urmeaza sa fie copt.

Matrita din cauciuc texturata Graphic Gears, Melt Art, RangerO alta gama de produse din familia Melt Art sunt si matritele din cauciuc texturate. Fiecare matrita care arata ca un covoras texturat este conceputa special pentru a fi utilizata cu UTEE (Ultra Thick Embossing Enamels) si creuzetul Melting Pot de la Ranger. Cu ajutorul acestei matrite din cauciuc cu textura se pot crea ornamente texturate pentru bijuterii, home decor, felicitari, invitatii, DYI, proiecte mixed media. Se poate utiliza cu Memory Frames pentru a crea pandative unicat sau cu orice forma metalica sau cutter care se foloseste in lucrul cu lutul polimeric. Textura matritei este gravata in profunzime in cauciuc pentru a crea texturi cu detalii si reliefuri bine conturate. Pentru utilizare, se toarna UTEE topit direct pe matrita din cauciuc sau se toarna UTEE topit pe covorasul/foaia de protectie si se aplica matrita ca o stampila. Se decoreaza apoi dupa cu cerneluri, culori etc.

Produsele Ranger Ink din gama Melt Art pot fi achizitionate din magazinul Craft Mall, accesand PRODUSE MELT ART RANGER INK

Va invitam sa urmariti filmuletele urmatoare si proiectele care se pot realiza cu aceste minunate produse si asteptam feedback-ul vostru 🙂

 

Follow CraftMall’s board Melt Art, Ranger on Pinterest.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.