Pictura cu ceara rece sau Cold Wax Painting

Este un eveniment rar pentru un mediu de pictură specific de a avea un gen întreg de pictura asociat cu acesta, dar Cold Wax Medium este un astfel de mediu. Pictura cu ceară rece nu este definită de materie și nici de gradul de realism sau de abstractizare, Pictura cu ceară rece este unificată de interesul comun al artiștilor în experimentarea, textura și fizicitatea straturilor de vopsea.

Ce este Pictura cu ceară rece?

Pictura cu ceară rece este orice tip de pictură care utilizează puternic mediul rece de ceară în culori de ulei. În felul său, Pictura de Ceară Rece estompează linia dintre pictura în ulei și pictura encaustică.

Ce este Cold Wax Medium?

Gamblin Cold Wax Medium este un amestec de ceară de albine naturală (pasteluri de ceară), Gamsol și o cantitate mică de rășină alchidică. Termenul “rece” în mediile de ceară rece și în ceară rece se referă la faptul că nu este necesară încălzirea pentru a lucra cu acest mediu de ceară – care se usucă prin evaporarea solventului (Gamsol), mai degrabă decât răcirea cerii ca în pictura encaustica. Pe măsură ce Gamsol se evaporă din mediu, ceara moale se întărește până la densitatea unei lumanari de ceară de albine.
Spre deosebire de alte medii de vopsire Gamblin, care cresc fluxul și luciul culorilor uleiului în grade diferite, Cear Wax Medium face culorile uleiului mai groase și mai matoase.

Tehnici de pictura cu ceară rece

Mediul rece de ceară este o pastă densă, fiind excelentă în crearea unei varietăți de texturi într-o pictură. Are o caracteristică “scurtă” și oferă o curățare curată a pensulei sau a cuțitului, păstrând vârfurile ascuțite de impasto. Aceste proprietăți de lucru permit marcatori expresivi și abilitatea de a sculpta în straturi de culoare cu cuțitul de pictura. Ceara rece oferă, de asemenea, culorilor de ulei, o calitate translucidă frumoasă, similară cu suprafețele seductive ale picturilor encaustice.

Pictura cu ceară la rece folosește abordări experimentale, inclusiv folosirea buclelor, șabloanelor și a elementelor texturate cum ar fi ecranele cu bule sau sârmă. Posibilitățile sunt nesfârșite!

Artiștii care au scris cartea despre Cold Wax Medium, Jerry McLaughlin și Rebecca Crowell, demonstrează câteva dintre tehnicile lor de pictura cu Ceară Rece în filmul de mai jos.

Compatibilitate

Cold Wax Medium este compatibil cu culorile de ulei, culori alchidice / ulei, medii de vopsire pe bază de alchidice și Gamsol. Mediile de uscare rapidă, cum ar fi Gelul Galkyd, vor crește aderența când sunt amestecate cu Cold Wax Medium. Neo Megilp, mediul nostru matasos, gel moale, conferă cerii o senzație mai fină și va rotunji vârfurile impasto. Aceste medii alchidice vor crește nivelul de luciu al cerii reci (la fel cum adăugarea de ceară rece reduce nivelul de luciu al acestor medii). Adăugarea de Gamsol la Cold Wax Medium o va face mai fluidă fără a adăuga luciu.

Cele mai bune practici – Întrebări frecvente despre mediul rece de ceară

Cât de mult se poate adăuga în condiții de siguranță mediul rece de ceară la culorile de ulei?

Vă recomandăm să adăugați până la 1/3 parti medium de ceară rece la 2/3 parti culori de ulei. Dincolo de această cantitate, aproximativ 25% Gel fără solvent sau gel galben trebuie adăugat la 75% mediu de ceară rece. Adăugarea acestor medii va crește atât flexibilitatea, cât și durabilitatea stratului de vopsea rezultat, făcând-o mai puțin predispusă la fisuri.

Care este cel mai bun suport pentru vopsea pentru pictura cu Ceara rece?

La fel ca și picturile encaustice pe suporturi rigide, cum ar fi panourile, vă recomandăm același lucru pentru picturile cu Ceară Rece. Panourile din lemn sau din aluminiu sunt potrivite, la fel ca panourile cu panza pe suprafață. Suporturile rigide limiteaza mișcarea straturilor de vopsea și va ajuta la prevenirea fisurilor.
Atunci când utilizați numai mediul Cold Wax Medium ca mediu de pictură pe panza întinsă, vă recomandăm să limitați ceara la 1/3 din amestecul total de vopsea. Pentru a folosi procentaje mai ridicate de Mediu Cold Wax pe panza întinsă, adăugați 25-50% Gel Galkyd, Gel Free Solvent sau pentru rezultate mai fluide, Galkyd. Adăugarea acestor medii va crește flexibilitatea și durabilitatea stratului de vopsea rezultat, făcându-l mai puțin predispus la fisuri.

Picturile cu ceară rece se supun topirii din cauza cerii?

Ceara pe care o folosim pentru a formula mediul rece de ceară are un punct de topire de aproximativ 155 de grade F (68 grade C). În majoritatea mediilor, pictura cu ceară rece va rămâne destul de stabilă. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie pentru a transporta sau nava pictura printr-un climat cald în timpul verii, luati în considerare aer condiționat!

Sursa articolului: www.gamblincolors.com

3 thoughts on “Pictura cu ceara rece sau Cold Wax Painting

  1. Sunt încântat să pot spune despre noul stil de pictură , unor profesioniști . Bună ziua ! Mă numesc Crângu Sorin ,69 ani din Ploiești. Pensionar. Mai multe puteți afla pe pagina de facebook ,Crângu Sorin. Câteva informații . De aprox. un an am visat acest mod de pictură. O să fiu foarte scurt. Culorile le fac singur . Câteva ingrediente : rășină , dextrin, ceară pură de albine , oxidanți vegetali și multe altele. Ca mod de lucru este opusul “COLD”. Eu l-am denumit ” HEAT Turbo”. Se lucrează cu o gama largă de instrumente. Cam atât pentru început. Nr. meu de mobil 0747073400 Câteva lucrări le puteți vedea pe FB . LA BUNĂ VEDERE – crangu sorin.

    1. Ne bucuram sa stim ca exista pasionati si practicanti ai acestei tehnici si ne-ar face o deosebita placere sa putem publica pe blogul nostru un articol detaliat cu ceea ce faceti dvs, cum va preparati culorile, retete, cateva dedesubturi ale meseriei pentru a garanta ducerea ei mai departe de catre tinerii artisti.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.