Cum alegi culorile de pictura pentru mediul educational, copii, tabere de creatie

Ca si raspuns la provocarea necesitatii mediului educational privind culorile scolare pentru pictura si studiu, Magazinul CraftMall.ro importa o gama de culori noua pentru piata romaneasca, marca Scola, companie specializata in producerea de culori educationale ce respecta normele europene de siguranta pentru copii, fiind netoxice, puternic pigmentate si, in acelasi timp, cantitative si avantajoase ca pret.

Culorile educationale Scola sunt produse in Marea Britanie, fiind folosite si cunoscute atat in gradinite, scoli, cat si de catre elevi si studenti. Culorile sunt disponibile in urmatoarele game de produse: tempera ready mix, culori acrilice, culori metalizate si fluourescente si tempera ready mix washable (care se spala).

Toata gama de culori are o compozitie pastoasa si puternic pigmentata, intensa, luminoase, fara sa aiba aspect varos dupa uscare. Asta inseamna ca la baza procesului de fabricatie a culorilor au stat pigmenti pentru culori de arta, nu un alt tip de pigmenti.

Se pot spala de pe haine si piele datorita faptului ca au un continut bazat pe agenti de ingrosare naturali fiind netoxice si sigure pentru copii. Sunt recomandate sa se foloseasca la copii incepand cu varsta de 3 ani.

Culorile sunt pe baza de apa se pot folosi si dilua in functie de consistenta dorita. Direct din tub sunt ca o pasta, dar daca se doreste sa se foloseasca ca o acuarela, se poate adauga o cantitate foarte mica de culoare si restul apa. Se pot amesteca si cu Pva daca se doreste aspect lucios sau prindere mai sporita pe anumite suprafete.

Cantitatea flacoanelor de culoare raspunde din nou acestor nevoi educationale si se pot gasi la gramaj de 500 ml, 600 ml si 1000 ml, in functie de tipul de produs, fiind economice indiferent daca se folosesc la studiu individual sau la curs de grup.

Tempera ready mix sunt culori intense pastoase intense ca si pigmentatie, netoxice, se spala cu usurinta de pe piele si haine si pot fi folosite atat pe hartie, carton, cat si pe panza. NU au aspect varos dupa uscare.

Culorile acrilice sunt de calitate superioara din gama de studiu, sunt cele mai intense si pastoase avand cea mai mare pigmentare. Sunt recomandate sunt pentru pictura pe cartoane speciale, panza, lemn, pietre sau polistiren.

Culorile metalice sunt disponibile atat ca si culori tempera, cat si sub forma de culori acrilice, au un aer elegant si cu aspect metalizat care incanta copii cand lucreaza cu ele.

Culorile Fluourescente sunt culori tempera extrem de intense ce se pot amesteca si cu alte culori tempera.

Washable tempera ready mix sunt o inovatie in sensul ca se pot spala de pe suprafata pictata cu un burete cu apa si dupa reveni peste. Sunt excelente pentru pictura pe hartie sau carton, se pot aplica asa cum sunt ca si pasta sau se pot dilua cu apa pentru a realize efecte ce imita acuarela.

Culorile pentru pictura marca Scola se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro.

 

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.