Culorile acrilice extrafine Cranfield Artist Acrylic: opt albastri

Culorile acrilice extrafine Cranfield Artist Acrylic sunt dedicate in special artistilor profesionisti (asa cum am scris si in descrierea ce insoteste produsul in magazinul nostru online), sortimentul fiind structurat pe serii de la 1 la 4, avand la baza pigmenti puri ce dau nastere atat la culori monopigment, cat si multipigment.

Desi caracteristicile pigmentilor sunt universale indiferent de marca de culori folosita, culorile in sine pot avea proprietati diferite datorita particularitatilor retetelor folosite de fiecare producator. La acelasi Albastru Cerulean Hue sau Genuine sau la acelasi Albastru Cobalt Hue sau Genuine poti gasi diferente intre producatori atat la pigmentul genuine, cat la varianta sa in amestec.

Dupa cum vedem, cele opt nuante de albastr ale culorilor acrilice extrafine Cranfield Artist Acrylic sunt:

Phthalo Blue Red Shade
Phthalo Blue Green Shade
French Ultramarine
Cobalt Blue Genuine
Cobalt Blue Hue
Cerulean Blue Genuine
Cerulean Blue Hue
Turquoise

Fiecare dintre culori este fie genuine, fie contine partial pigment verde sau rosu. Combinarea acestor culori cu altele si crearea unei palete armonioase se face tinand seama de regulile clasice ale rotii culorilor, de exemplu pentru un albastru care contine verde s-ar putea alege un rosu care contine albastru si apoi trebuie evaluat daca se doreste o paleta mai rece, adaugand un galben ce contine verde sau una mai calda, adaugand un galben spre portocaliu.

Imaginile de mai jos trebuie intelese astfel: prima este obtinuta prin diluare cu apa, a doua, prin amestec cu alb.

 

Phthalo Blue Red Shade: Pigment PB15:1

Phthalo Blue Red Shade se infatiseaza ca o culoare intensa cand este stors din tub. Este semi-transparent si pigmentat. Pe masura ce se dilueaza cu apa, culoarea se mentine. Supra diluarea poate ajuta la obtinerea unui bleu ciel pentru pictarea cerului (prima imagine). In a doua imagine se adauga alb pentru a demonstra capacitatea de a crea nuante si tonuri. Putem observa ca Phthalo Blue Red Shade ne ajuta sa obtinem o larga varietate de tonuri.

 

Phthalo Blue Green Shade: Pigment PB15:3

Phthalo Blue Green Shade este similar cu Phthalo Blue Red Shade, intensitatea si adancimea culorii lasa sa intrevada un ton de verde cand este stors din tub. Ca si Phthalo Blue Red Shade, mentine intensitatea cand este diluat cu apa ca si cand este amestecat cu alb. Varietatea tonurilor se pot obtine sunt impresionante.

 

French Ultramarine: Pigment PB29

French Ultramarine se prezinta ca un albastru-violet intens cand e stors din tub. Puterea de acoperire este mai mica decat la albastrurile Phthalo. Este semi-transparent. French Ultramarine este un albastru foarte popular si este stiut faptul ca se amesteca foarte bine cu Raw Umber.

 

Cobalt Blue Genuine: Pigment PB28

Cobalt Blue Genuine are o putere de acoperire moderata, este semi-opaque, fiind un ton de mijloc. Diluat cu apa mentine mai mult intensitatea decat French Ultramarine,dar mai putin decat Phthalo.
Cobalt Blue Genuine este mai usor de controlat in ceea ce priveste variatiile tonale si a gradelor de transparenta, acestea fiind avantajele unei culori dintr-un singur pigment.

 

Cobalt Blue Hue: Pigment: PB29 PB15:3 PW6 PR112 PR122

Cobalt Blue Hue este mai opac, mai deschis decat Cobalt Blue Genuine. Diferenele dintre cei doi albastri de Cobalt apar mai evidente cand culoarea este diluata, caz in care Cobalt Blue Genuine demonstreaza transparenta si intensitatea. Cobalt Blue Hue apare mai pal decat Cobalt Blue Genuine cu un ton de rosu si mai opac.

 

Cerulean Blue Genuine: Pigment PB36

Este un albastru rece cu putere de acoperire moderata. Diluat, este ideal pentru pictarea cerului. Aspectul pigmentului releva o textura usor granulata.In amestec cu alb, textura granulata tinde sa se estompeze si culoarea devine mai omogena.

 

Cerulean Blue Hue: Pigment PB29 PW6 PB15:3 PY3

Are o textura granulara mai reducasa decat varianta sa autentica, fiind totodata mai luminos decat acesta.

Cerulean Blue Genuine are o adancime a culorii care la Cerulean Blue Hue lipseste. Opacitatea lui Cerulean Blue Hue il face sa aiba un aspect mai estompat. Cerulean Blue Hue este mai dominant decat Ceruleanul autentic, deoarece in amestec cu alb are un impact mai mic decat in cazul pigmentului autentic. Este mult mai usor sa obtii variatii subtile de ton cu Genuine Cerulean, asa cum se observa din gradele tonurilor obtinute. 

 

Turquoise: Pigment PB15.3 PG7 PW6

Compus din Titanium White, Phthalocyanine Green si Phthalo Blue Green Shade, ne vom intalni, deci, cu caracteristicile fiecaruia dintre acesti pigmenti. Turquoise-ul are o putere foarte buna de acoperire si intensitatea este excelenta pe masura ce se dilueaza cu apa. Opacitatea sa este influientata de albul de titan. Are tonalitati de albastru mai mult decat de verde, asa cum intalnim la alte marci.

 

Culorile acrilice extrafine Cranfield Artist Acrylic se pot achizitiona din magazinul CraftMall.ro accesand: https://www.craftmall.ro/culori-pentru-pictura/culori-acrilice-si-vinilice/culori-acrilice-extrafine-cranfield-artist-acrylic-60ml-p-27750.html

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.