Culori de ulei Reclaimed Earth: de la ecologie la arta

V-ați întrebat vreodată, culorile în ulei pot fi si ecologice? O echipă uimitoare din Ohio și-a propus să producă o nouă vopsea cu ulei netoxică fabricata de Gamblin. Procesul de realizare a acestuia implică curățarea râurilor poluate și utilizarea materialului toxic pentru a produce un nou pigment; noua superba vopsea netoxică se numește Reclaim Earth Violet și este fabricată din deșeuri AMD. Pentru a transforma această idee incredibilă și a procesa o realitate pe termen lung, au nevoie de susținători pe Kickstarter. Angajează-te acum și ajută planeta în timp ce primești o vopsea nouă minunată! Aflați mai multe despre proiect și despre ce are de spus John Sabraw despre el mai jos.

Problema poluării

Râurile Ohio și Mississippi sunt printre cele mai poluate din America. Nu din deșeuri, ci din Revoluția Industrială, când setea neîntreruptă de energie a Americii a exploatat pământul în căutarea cărbunelui. Astăzi, mii de kilometri pătrați de mine de cărbune sunt abandonate și sigilate necorespunzător. Când apa de ploaie se scurge în minele subterane, aceasta se contaminează cu niveluri toxice de metale grele și aciditate. Apa contaminată curge apoi în cursuri și râuri, unde metalele se oxidează și devin galbene, portocalii și roșii. Oficial, termenul este „Drenajul acid al minelor” (AMD). În mod neoficial, se numește „nămol toxic” și a lăsat ecosisteme înfloritoare odată incapabile să susțină viața.

Minele de cărbuni abandonațe aruncă AMD – poluând până la 1.300 mile de căi navigabile numai în Ohio. „Unele dintre filtrările cu care lucrăm eliberează peste un milion de galoane de apă poluată pe zi. Această apă poate avea un pH final sub 2 și poate transporta peste 2000 de lbs. de fier. Este ca și cum ai juca două mașini în râu în fiecare zi ”, spune Sabraw.Această concentrație ridicată de acid și metale grele nu numai că anihilează viața acvatică, dar poate contamina apa potabilă și coroda infrastructura precum podurile; este atât o preocupare ecologică, cât și economică.

A solution and a collaboration

Inginerul de mediu Riefler și artistul-activist Sabraw au văzut o soluție frumoasă la o problemă dezastruoasă. Ar putea transforma oxidul de fier în vopsea și curăța simultan curenții poluați. „Interceptăm drenajul minier cu acid toxic înainte ca acesta să ajungă în flux, neutralizăm aciditatea, extragem oxidul de fier și eliberăm apa curată înapoi în flux. Oxidul de fier poate fi măcinat în pigment și amestecat cu diferite lianți pentru a face vopsea. În crearea unui produs viabil din contaminare, procesul nostru oferă o buclă închisă. Am făcut posibilă refacerea fluxurilor din propria lor curățare ”, explică Sabraw.

De peste un deceniu, artistul John Sabraw (în imaginea de mai jos), inginerul Guy Riefler (deasupra), ecologistul Michelle Shively și o echipă de studenți de la Universitatea Ohio încearcă să dezvolte o soluție durabilă la această problemă. Și au reusit. Procesul începe cu colectarea apei contaminate în rezervoare mari. Pentru a neutraliza aciditatea apei, se adaugă o bază, apoi oxigen. Acest lucru face ca fierul dizolvat să cristalizeze și să se așeze. Rezultatul: apă curată în partea de sus și pigment de oxid de fier netoxic în partea de jos. Apa curată este returnată râului, unde este sigură pentru viața acvatică *, iar oxizii de fier sunt uscați într-un pigment rezistent la lumină și sigur al artistului. Pigmentul este încălzit la diferite temperaturi pentru a obține fiecare culoare. * Echipa a descoperit că, în doar un an de la curățare, viața revine la aceste ape cândva sterpe.

Aici intervine Gamblin

Ca Producător de culori care promite să fie friendly cu artiștii și cu mediul, transformarea acestui pigment în vopsea a fost ceva ce ne-am simțit atât obligați, cât și onorați să facem. În 2018 ne-am unit oficial forțele făcând un singur lot complet de vopsea cu pigmentul recuperat. Procesul de colectare a pigmentului a funcționat și un producător de vopsea cu ulei era la bord. Conceptul nu mai era doar o idee, era o realitate.

Profesorii Universității din Ohio perfecționează pigmentul în laboratorul lor din 2010. Pentru a demonstra calitatea pigmenților, Sabraw le-a folosit în propriile sale picturi. Datorită unui parteneriat cu Gamblin Artists Colors, artiștii din întreaga lume pot experimenta cu pigmenți uimitori și durabili, cum ar fi „Reclaim Earth Violet”.

Dezvoltarea conceptului, la scară largă

Echipa din Ohio a avut nevoie de finanțare pentru a extinde proiectul, așa că au dus campania la Kickstarter și au folosit tuburile de vopsea ca stimulent pentru patroni pentru a sprijini proiectul cu un angajament de 100 USD. Când campania și-a depășit obiectivul de 30.000 de dolari, proiectul a fost finanțat.

Și impulsul nu s-a oprit aici. Sprijinul și interesul artiștilor revărsat din întreaga lume; oamenii au vrut vopseaua și noi am vrut să o facem. Dar pentru ca Gamblin să aducă aceste culori pe piață, aveam nevoie de pigment și de mult. Pentru început, aveam nevoie de suficient pigment pentru a realiza 2.500 de seturi cu trei tuburi. (…)

Finanțarea Kickstarter a fost utilizată pentru proiectarea și construirea unei fabrici pilot cu scopul de a rafina procesul și un vis de a construi o instalație la scară largă care să poată trata 1.000.000 de galoane pe zi. Acest lucru a atras atenția Departamentului de Resurse Naturale din Ohio, care a contribuit la depunerea unei propuneri pentru o fabrică de milioane de dolari care să genereze locuri de muncă locale și să producă peste 5.000 de kilograme de pigment în fiecare zi. Finanțarea a fost acordată și la sfârșitul anului 2019, Gamblin a primit un palet de pigmenți de pământ recuperați. Tocmai de asta aveam nevoie pentru a realiza prima cursă de 2.500 de seturi.

Gamblin a oferit voluntar nenumărate (wo) ore de om, formulând, testând, denumind, proiectând și creând Gamblin Reclaim Earth Colors: Rust Red, Iron Violet și Brown Ocher.

De asemenea, Gamblin acordă 20% din vânzările stabilite cauzei și îi încurajează pe partenerii noștri de retail să doneze și o parte din veniturile lor. Achiziționarea acestui set nu numai că aduce beneficii financiare proiectului, dar creează literal și direct o cerere pentru pigment și o cerere pentru râuri curate.

Culori de ulei AG Limited Edition: Brown Ochre, Rust Red, Iron Violet

Glaze = Color + Galkyd | Tint = Color + Titanium Zinc White | Tone = Color + Portland Grey Medium | Shade = Color + Chromatic Black

Brown Ochre is naturally opaque and warm with a golden undertone. This pigment isn’t heated to the extent of the other colors, so it retains the deep yellow/brown hue of the raw iron oxide.
In its transparency, Rust Red carries the warm color of rusty water. From the tube and in mixtures, it is exactly what you’d expect: an earthy red-orange.
Meet the first mauve color Gamblin has ever made. Straight from the tube, Iron Violet is a deep, earthy violet with a unique texture. Add white and it becomes the violet you see in the clouds at sunset or dawn.

Ambalaj sustenabil

Gamblin se angajează să reducă utilizarea plasticului și a ambalajelor inutile oriunde putem. Am proiectat acest set fără folie termocontractabilă. Manșonul și inserția sunt reciclabile, iar structura ambalajului are o funcție; este un panou pregătit realizat în Oregon de către prietenii noștri de la American Easel. Este suprafața de pictură ideală realizată cu fețe de plop cultivate în S.U.A. și o față de mesteacăn baltic.

Noua stație de epurare, la scară completă, True Pigments ** are capacitatea de a trata 1,4 milioane de galoane de apă și de a produce peste 5.000 kg de pigment în fiecare zi. Această facilitate va genera locuri de muncă locale și va elimina sursa perpetuă de poluare din Truetown, Ohio. Având în vedere aprovizionarea și complexitatea proiectului, Gamblin introduce modelul Reclaim Colors ca set de ediție limitată. Ne simțim pasionați de rolul nostru de vopsitori și sperăm să susținem proiectul până când ecosistemele cu probleme vor fi restaurate. Cu toate acestea, angajamentul nostru de a face aceste culori se bazează în cele din urmă pe echilibrul dintre cerere și ofertă; pictorii vor juca un rol puternic în sustenabilitatea acestui proiect.

Pentru a cumpăra un set, vă rugăm să vă adresați distribuitorului local de materiale de artă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.