Cum vopsim rapid si usor ceramica, plastic si sticla pentru casa si gradina

Este o perioada in care toti suntem nevoiti sa #stamacasa si in care ne sosesc tot mai multe solicitari despre cum s-ar putea vopsi un ghiveci din ceramica, o vaza din plastic pentru gradina, un borcan de sticla, un balansoar din lemn, peretii, piese de mobilier din casa. Activitatile creative, de hobby si cele de bricolaj se pot inscrie si ele ca fundamentale in gasirea unui echilibru interior, printre activitatile noastre de zi cu zi.

Vom discuta despre vopsirea obiectelelor din ceramica, plastic si sticla si, intrucat acesta este un articol mai tehnic, vom trece direct la subiect si vom arata ce produse se pot folosi.

Cu ce pot vopsi obiecte din ceramica, plastic si sticla pentru gradina?

Pentru a vopsi obiecte din ceramica, plastic si sticla, indiferent daca vor sta in casa sau la exterior, in gradina, va recomandam sa folositi sprayurile pentru graffiti NBQ Pro. Sprayul NBQ Pro nu curge, se usuca rapid, fiind rezistent impotriva socului termic. Poate fi aplicat pe orice suprafata, iar dupa uscare aspectul este mat. Datorita presiunii mici si a concentratiei mari de pigment, NBQ Pro are o putere foarte mare de acoperire. Colega noastra, Andra, a testat aceste sprayuri pe ceramica, plastic si sticla, dupa cum puteti vedea mai jos.Dupa aplicarea si uscarea culorilor NBQ puteti, optional, sa aplicati si un vernis protectiv pentru a va asigura ca vopseaua nu se va sterge pentru o lunga perioada de timp, putand opta pentru un spray de protectie mat sau un spray de protectie lucios.

O alta varianta de a vopsi obiectele decorative este folosirea unor culori acrilice sau vopseluri decorative pe baza de apa, netoxice, in functie de paleta de culori dorita si aspectul final. Acestea sunt vopseluri care se pot aplica pe orice suprafata. Ideal ar fi ca dupa aplicare se folositi si un lac de protectie tot pe baza de apa sau sub forma de spray (precum cele indicate mai sus), in special daca obiectele pictate vor sta in exterior.

Speram ca articolul v-a fost util si va dorim sa aveti spor si inspiratie la vopsit.

 

(image credit: madincrafts.com)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.