Pictura pe sticla in mediul educational

Pictura pe sticla in mediul educational a constituit o provocare pentru artisti si educatori in ceea ce priveste alegerea culorilor potrivite. Fie ca se doreste organizarea unui atelier creativ de pictura pe sticla in cadrul unei scoli sau in cadrul unei tabere cu copii sau ateliere creative, problema a fost mereu aceeasi: alegerea culorilor potrivite, din punct de vedere calitate si cost.

Ca raspuns la aceste provocari creative, CraftMall.ro a inceput sa importe o gama de culori pentru textile dedicata exclusiv mediilor educationale: culorile pentru pictura pe sticla marca Scola. Culorile sunt produse in Marea Britanie, sunt pe baza de apa, sunt netoxice si de o calitate superioara.

Culorile pentru sticla marca Scola sunt in primul rand pe baza de apa ceea ce inseamna ca sunt fara miros, au uscare rapida si pot fi folosite cu succes la atelierele pentru copii respectand normele de siguranta si protectie.

Un alt mare avantaj este respectarea raportului pret – calitate – cantitate.  Pretul este accesibil si cantitatea de 150 ml insemnand ca este si cantitativ nu doar calitativ in desfasurarea unui atelier de grup tip curs, tabara sau clasa scolara ceea ce face posibila realizarea acestei tehnici ca si atelier.

Aspectul luminos puternic colorat si translucid prin aplicarea directa a culorii pe sticla, plastic sau metal creeaza un adevarat spectacol cromatic fascinant mai ales pentru copii.

Copii incepand cu varsta de 6 ani au nevoia si dorinta de a diversifica modalitatile plastice de exprimare indiferent daca au talent nativ sau daca se doreste a se cultiva  dorinta si placerea pentru frumos creend obiecte unicat folosind culori cu transparenta si jocul picturii pe sticla care implica o imagine cu doua fete creend un spectacol al luminii si imaginii.

Recomand sa fie folosite pe obiecte decorative, pentru tablouri pe sticla,  medalioane sau alte obiecte de sticla expuse in scop decorativ.

Pentru aplicare se poate folosi intai un contur de sticla, sau se pot picta direct se combina foarte bine cu contur pentru sticla marca “La Pajarita” acesta fiind o pasta de calitate superioara care este usor de folosit prin apasarea pe tub si poate fi folosita chiar si de catre copii.

Culorile Scola pentru pictura pe sticla sunt luminoase translucide , se usuca in aprox 5-10 minute in functie de grosimea stratului de culoare. In cazul in care se adauga un strat subtire se usuca rapid in aprox 5 minute dupa care se poate suprapune cu un alt strat de culoare sau daca se picura in strat gros se pot face amestecuri diluate si fuzionate direct pe suportul de sticla.

In timpul atelierului daca se doreste stergerea totala a unei suprafete care a fost pictata si nu este inca uscata se poate folosi un servetel umed pentru piele si suprafata se va curata si dupa se poate picta peste.

Dupa uscare culorile nu sunt permanente,  sunt recomandate pentru decor nu pentru obiecte care urmeaza sa fie spalate. Se pot sterge de praf cu o carpa fara a folosi substante pe baza de diluant.

Culorile pentru pictura pe sticla pot fi achizitionate din magazinul CraftMall.ro.

 

(Autor: artist plastic Andra Nenciu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.