Cum sa cream fundaluri personalizate sau Brayered Backgrounds

Acest articol va explica o tehnica noua, numita brayered backgrounds, inspirata de unul dintre cei mai renumiti designeri, Ellen Vargo, si realizata cu ajutorul unei role brayer si culori acrilice mate Fresco Chalk. Pentru obtinerea de rezultate optime, foloseste cartonul special mixed-media Stamping Card.

Tehnica este relativ simpla si poate fi deprinsa extrem de usor. Daca vei putea stapani aceasta tehnica de baza, si prinzi lucrul cu rola brayerul si vopseaua si poti intinde culorile pe suportul de lucru, vei putea explora si lucra nenumarate alte tehnici cu multa usurinta.

Cu aceasta tehnica vei putea realiza propriile fundaluri pentru proiectele tale, ceea ce le va face unice si uimitoare.

In varianta ei cea mai simpla, tehnica crearii fundalurilor, brayered backgrounds, foloseste nuante din aceeasi familie cromatica precum galben, portocaliu  sau rosu. In acesta caz, partea superioara a fost lasata deschisa, iar partea inferioara a fost intins un strat de vopsea acrilica mata alba ce inmoiae efectul general permitand fundalului sa fie mai usor de folosit pentru stampilare.

Pentru inceput alege culorile dorite, respectand regula de mai sus, cu nuante din acelasi ton (de ex. galben, orange, rosu). Incepe prin aplicarea unei picaturi de vopsea acrilica mata pe suprafata unei coli de protectie craft sheet. Cu putina presiune in rola, intinde rola brayer in vopsea cu miscari inainte-inapoi, gradual, pe intreaga suprafata a colii craft sheet pana rola se intinde omogen. Presiunea in rola brayer trebuie sa fie foarte mica, si nu trebuie apasat.  Apoi asterne vopseaua pe cartonul smoothy card cu miscari usoare, de la exterior la interior, rotind pagina cu 90 grade de fiecare data cand incarci rola brayer cu vopsea, pna nu mai este vopsea pe rola. Repeta pana nu mai este vopsea pe coala craft sheet. Pe masura ce vopseaua de pe craft sheet se epuizeaza, si craft sheet ramane curat, mareste presiunea in rola.

Important de stiut ca intotdeauna se incepe cu o culoare opaca, nu translucenta.

Repeta cu alta culoare, cu o nuanta mai inchisa decat cea anterioara si asa mai departe. Daca fundalul devine prea inchis si doresti un fundal mai deschis care sa iti permita sa stampilezi, aplica un strat fin de culoare alba pana obtii aspectul dorit.

Urmatorul pas este sa imbini culori din nuante ce provin din familii cromatice diferite. Hai sa urmarim video urmator pentru a afla mai multe.

Un ultim pas dupa deprinderea acestei tehnici, dupa ce ai incercat sa folosesti mai multe nuante, este acela de a explora noi modalitati de personalizare a fundalurilor astfe create prin adaugarea de imagini si forme stampilate, in diverse culori si marimi. Poti crea propriile pattern-uri prin stampilarea repetitiva a unei anumite forme sau… poti crea orice! Urmareste video urmator pentru a afla mai multe.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.