Curs de creativitate Art & Craft “Micii mestesugari” – Club Micheline

Am inceput acest curs de creativitate din dorinta de a impartasi o latura a formatiei mele profesionale si spirituale cu acesti omuleti micuti, care merita toata atentia si tot respectul nostru. Foarte receptivi la actele celor mari din jur, copilasii invata, isi aleg modele pe care sa le urmeze, marcandu-le astfel inceputul in viata. Din propria experienta , ca mama si ca dascal m-am convins ca introducerea in viata profesionala ca si in cea sociala trebuie sa fie facuta intr-un mod cat mai natural cu putinta.

Sustinerea si incurajarea copiilor in activitatile care presupun folosirea creativitatii le permit acestora descoperirea nenumaratelor cai de exprimare. Creativitatea stimulata prin intermediul artei , fie ca ne referim la educatie plastica, teatru, muzica, dans constituie puntea de legatura catre formarea unei personalitati armonioase, echilibrate, a unui spirit optimist, vesel, gingas dar si puternic in acelasi timp. Echilibrul, cantitatea, calitatea, simetria si asimetria, proportiile, modalitatile de lucru precum colajul, desenul, lucrul manual, pictura sunt doar cateva elemente pe care le amintesc ca facand parte din acest proces.

Copiii au nevoie sa se exprime, eliberandu-si in modul cel mai simplu, ideile, trairile interioare, inhibitiile, lasandu-ne sa le descoperim adevarata personalitate, cu bucuriile, dorintele dar si temerile lor. Uneori, parca sunt lansate rugaminti, catre cei care sunt atenti sa le observe, pentru a ii calauzi si sprijini pe parcursul dezvoltarii lor ca fiinte umane.

Curs Micheline Art & Craft este un curs bazat pe dinamizarea proceselor intelectuale creative, unde gandirea capata valori, unde se constientizeaza algoritmi de lucru avand astfel implicatii pentru pregatirea activitatii de scolar si mai departe pentru formarea profesionala.

O metota eficienta prin care copiii vor combina logica cu creativitatea; in timp ce vor sesiza logic ca nu pot trece peste anumite stadii sau ca nu pot incepe cu sfarsitul, vor fi motivati sa gaseasca momentele cheie in care sa patrunda cu imaginatia lor, sa isi foloseasca creativitatea .Vor cunoaste limite, vor incerca sa le depaseasca si isi vor asuma responsabilitati. Exprimarea in compunerea literara, modul de a privi si solutiona o problema matematica, fizica, chimie, biologie sau de alta natura, sunt vizate ca scopuri de atins in procesul de predare al acestor cursurilor de creativitate.

Dezansamblarea mentala a partilor costitutive prin intermediul recunoasterii materialelor si a modului prin care au fost confectionate produsele iar mai apoi ansamblarea efectiva a lor duc la intelegerea algoritmului de lucru si al tehnicii de realizare. Incet-incet, aceasta curiozitate si deprindere de a analiza se va transforma intr-o obisnuinta, intr-un mod de a privi lumea inconjuratoare cu toate obiectele dinprejur.

Temele alese divers de la o ora la alta si de la o sesiune la cealalta, cu tehnici si materiale diferite, evita monotonia, creand mereu noi surprize si captand atentia si curiozitatea celor mici. Adaptate pe nivelul de varsta si personalitate precum si stabilite in stransa legatura cu anotimpurile si evenimentele importante ale anului, subiectele poarta o amprenta originala satisfacand pe masura cererile si nevoile copiilor si permitandu-le sa se evidentieze ca persoane individuale. De la mestesugul vopsirii jucariilor de lemn la pregatirea ipsosului pentru mozaic, de la fabricarea martisoarelor la cea a jucariilor de plus si a ceasurilor, de la framantarea lutului la plamadirea aluatului pentru prajituri, de la vopsirea si pictarea esarfelor de matase la pictura tablourilor pe panza, dar tehnicile nu se termina aici.

Acest curs este adresat atat artistilor, dascalilor, cat si parintilor sau celor care doresc sa sa inceapa o activitate de predare a cursurilor creative. Singurele puncte pe care acestia trebuie sa il aiba in comun sunt dragostea si responsabilitatea pentru copii, dorinta de a le oferi o baza sanatoasa, o sansa de a se orienta si adapta cat mai bine intr-un viitor la nivel national, european si chiar mondial.

Cursul de creativitate contine:

  • peste 100 de pagini ce cuprind o ampla prezentare a conceptului de dinamizare a intelectului prin creativitate si gandire algoritmica;
  • notiuni de psihologie si pedagogie necesare procesului didactic precum si o indrumare precisa in realizarea temelor creative insotita de imagini detaliate;
  • trei module diferite dedicate creativitatii: modulul de art & craft, modulul de teatru si o introducere in modulul de arta culinara

Cursul este disponibil in urmatoarele formate si se poate achizitiona astfel:

  • din magazinul CraftMall.ro, in urmatoarele formate:

1. in format DVD (pentru cei care doresc sa plateasca ramburs)

2. in format EBOOK PDF (pentru a descarca online varianta PDF, este necesara plata prin Ordin de Plata in contul bancar al Autoarei)

Descarca aici cuprinsul si prezentarea cursului

 

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.