Presa Fiskars Fuse Creativity System – in premiera in Romania prin Craft Mall

Fuse-Creativity-Machine_story_list

Fiskars, unul dintre liderii din industria de crafting mondiala, a lansat o noua presa care va simplifica modul in care vom crea decoratiunile si ornamentele pentru proiectele lucrate manual de crafting, invitatiile, felicitarile si multe altele: Fuse Creativity System.

Fiskars Fuse Creativity System este singura presa care combină decuparea, embosarea si stampilarea (letterpress) într-o singură operatiune usoara, adaugand instant culoare, textura și forma pentru a oferi ideilor creative sa se exprime prin ornamente cu aspect profesional. Fiskars Fuse excede bazele decuparii creative si aduce un plus de funcționalitate printr-un produs inovator și caracteristici inspirate:

– decupeaza, emboseaza si stampileaza (letterpress) într-o singură operatiune: capacitatea de a decupa, embosa si stampila la o singura trecere prin fanta presei permite utilizatorilor sa faca mai mult intr-un singur pas; combinand tehnicile se pot
– lățime de tăiere 12 inch: latimea de 12 inch (30 cm) a fantei presei permite folosirea materialelor de mari dimensiuni, dar si a diferitelor matrite mari de decupare, ale altor marci;
– taie materiale groase, inclusiv PAL, burete, țesături și metal subtire cu ajutorul matritelor Thick Materials;
– taie modele complicate si cu detalii uimitoare: in special modelele Intricate Shape;
– este compact, constructia presei Fiskars Fuse permitand depozitarea și portabilitatea;
– manerul este retractabil, pentru a putea fi transportat si depozitat;
– compartiment de stocare incorporat sub puntea presei, care poate stoca matrite si suportul de lucru;
– este usor fata de alte prese din categoria sa: are doar 13 kg;
– sandwich-ul pentru decupare si embosare este mai simplu de creat decat la presele altor marci;
– formele se obtin mult mai usor: operatiunea de rotire a manivelei implica mai putine rotatii fata de alte prese ale altor marci;
– compatibil cu matritele de decupare si embosare ale altor marci (cu ajutorul kitului adaptor).

Fiskars Fuse Creativity System exemplifică convingerea că toate lucrurile, chiar și cele mai simple, pot fi făcut mai bine și mai inteligent. Prin combinarea matritelor de taiere si de embosare cu procedeul de stampilare (letterpress) într-o singură operatiune ușoară, Fiskars Fuse permite tuturor sa creeze cu ușurință proiecte artizanale în câteva momente.

Presa Fuse Creativity System face crearea de ornamente si decoratiuni mai usoara ca niciodata. Este suficient sa pozitionati placa de decupare pentru embosare in matrita, tamponati-o cu tus, combinati-o cu materialul dorit si treceti totul prin presa. E simplu!

Design-Sets-Dies-letterpress-plates_story_list

Imprumutand din sistemul vechi de tipar – letterpress – presa Fuse revolutioneaza modul de decupare, embosare si stampilare (poate putin fortat acest termen, intrucat nu se efectueaza o stampilare propriu-zisa, placa de texturare se tamponeaza practic cu tus, ca in tiparul letterpress), functionand ca o tiparnita, toate aceste trei operatiuni putand fi facute intr-o singura operatiune.

Presa Fuse vine si cu propriile matrite care sunt putin altfel decat cele clasice care sunt pe piata. Matritele pentru Fuse cred ca le putem imparti in Matrite pentru decupare cu functionalitate de platforma (baza) – denumite Design Set – si Placi texturate Letterpress pentru decupare, embosare si stampilare, interschimbabile, detasabile – denumite Expansion Pack. Practic, matritele Design Set au dublul rol de a functiona ca matrite de decupare pentru forma de contur pe care o au si ca baza pentru Placile de texturare Expansion Pack care se monteaza pe aceste matrite.

Matritele Design Set se impart in matrite pentru orice material, inclusiv cele groase – Mini Design Set Thick Materials, Medium Design Set Thick Materials si Large Design Set Thick Materials –, matrite pentru materiale pe baza de hartie pentru forme detaliate si fine – Medium Design Set Intricate Shapes si Border Design Set Intricate Shapes. Fiecarui model de matrite Design Set Thick Materials ii corespunde un set de Placi texturate Expansion Pack: Mini Expansion Pack, Medium Expansion Pack si Large Expansion Pack.

Acest sistem de matrite pare a fi extrem de ergonomic si util, deoarece pentru a obtine formele dorite va fi suficient sa achizitionam o singura matrita Design Set cu forma dorita pe care sa montam orice model de Placa texturata Expanssion Pack corespondent modelului matritei. Dar, dincolo de utilitate si egonomie, acest sistem nou de matrite de decupare, embosare si stampilare este si mai putin costisitor, deoarece nu mai este necesar sa achizionam de fiecare data o matrita mare si incomoda, ci cumparam o singura matrita, cu rol de platforma baza pe care montam placutele texturate cu model, interschimbabile.

Haideti sa urmarim si filmuletul pus la dispozitie de producator si asteptam opiniile si comentariile voastre aici sau pe pagina Craft Mall de Facebook.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.